Κιμαδόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Προετοιμάστε το Monolith στη λειτουργία άμεσου ψησίματος. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι στη σχάρα πάνω απο την αναμμένη φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το τσιγάρισμα.

Όταν ο κιμάς και το κρεμμύδι καραμελώσουν, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το αλεύρι, τον βασιλικό και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αφήστε το φαγητό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετήστε τις πέτρες ψησίματος (deflector stones) στο Monolith και έπειτα την σχάρα ψησίματος (λειτουργία έμμεσου ψησίματος). Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.

Παίρνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και το στρώνετε σε ένα ταψί ή ταρτιέρα αφού πρώτα έχετε αλείψει τον πάτο του με λίγο βούτυρο. Αν χρησιμοποιήσετε ταρτιέρα, πιέστε τη σφολιάτα στις γωνίες και κόψτε περίπου 1 εκατοστό πάνω από τη φόρμα.

Ρίχνετε το κρύο μείγμα κιμά πάνω απο το φύλλο που έχετε στρώσει και το απλώνετε ομοιόμορφα. Καλύψτε τον κιμά με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέστε το ελαφρά, γυρίζοντας τις άκρες του κάτω φύλλου που προεξέχουν περιμετρικά. Αλείψτε την επιφάνεια της ζύμης με τον κρόκο αυγού και ψήστε την κιμαδόπιτα για 25 λεπτά, με κλειστό καπάκι, μέχρι να ροδίσει.